Ο Ομπάμα πήρε τ' όπλο του


Μία φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να πυροβολεί έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, απαντώντας στους επικριτές του που αμφισβήτησαν ότι έχει πιάσει όπλο στα χέρια του

Οταν ο Λευκός Οίκος ρωτήθηκε γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστή η αγάπη του Ομπάμα για τη σκοποβολή, ο γραμματέας του Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, απάντησε: «Διότι όταν (ο πρόεδρος) πηγαίνει στο Καμπ Ντέιβιντ, πηγαίνει για να περάσει ευχάριστα την ώρα του με την οικογένειά του, τους φίλους του και να ξεκουραστεί, όχι να βγάζει φωτογραφίες.



Προσφάτως ο Ομπάμα δήλωσε το περιοδικό «The New Republic» ότι «στο Καμπ Ντέιβιντ κάνουμε σκοποβολή όλη την ώρα»

Η φωτογραφία, με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2012, απεικονίζει τον Ομπάμα ντυμένο με τζιν και μπλουζάκι πόλο, γυαλιά και προστατευτικά ακουστικά, να στοχεύει με καραμπίνα και την κάννη... καπνισμένη.

Το περιοδικό που φιλοξενεί τη συνέντευξη και θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου, παραθέτει δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, ο οποίος τονίζει ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τις κυνηγετικές παραδόσεις της Αμερικής.

«Τρέφω μεγάλω σεβασμό για τις παραδόσεις του κυνηγιού με τις οποίες συνδέονται γενιές και γενιές της χώρας», επισημαίνει ο Ομπάμα.

«Και αν μεγαλωσες και ο πατέρας σου, σού έδωσε ένα κυνηγετικό όπλο όταν ήσουν 10 ετών, και βγήκες έξω και πέρασες την ημέρα του μαζί του και με τους θείους σου, και αυτό έγινε μέρος της οικογενειακής σου παράδοσης, μπορείς να καταλάβεις γιατί θέλεις να το προστατεύσεις», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Τον προηγούμενο μήνα ο Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε ευρεία μέτρα για τα όπλα, συμπεριλαμβανομένης μίας απαγόρευσης των τυφεκίων και μεγαλύτερων ελέγχων στους αγοραστές. Η ανακοίνωση έγινε ένα μήνα μετά τη 14η Δεκεμβρίου, όταν ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ.